Latest Post
Loading...
Kamis, 19 Desember 2013

Caro ByPass Url yang lah dipendekin

Assalamualaikum

Mungken ntok yang baru pernah denger bypass tu betanyo dalem hatinyo! Pediolah ByPass tuh??
nah mun aku galak ngartikennyo bypass tu iolah caro untuk menembos sesuatu yang sudah di lindungi supayo pacak di jingak isinyo ato di eksekusi

Bingung dengen pengertian aku itu? nah cobo tanyo ke mamang aku bhe ye.. Mang Google mangko jelas :D

kamuni sering pasti tejingak di dunia maya ni link panjang yang lah di pendeken... muncak ADF.LY, BIT.LY, GOO.GL ato pun sejenisnyo!
Misalnyo... ado wong jael nah ee, dio mendeken Url panjang yg isinyo poto antu ntok ngagetken wong di depan layar monitor kamu. supayo korbannyo dak curiga.. yoh di pendekken nyo lah link itu.. tros tu korban ngeKLIK nyo :D nah laju!!

contoh nah ee
- adf.ly/blablablabla
- bit.ly/blablabalabla
- goo.gl/blablabla
dll.
(pocok ni katek.. cuman contoh bhe, dak kada "blablabla")

nah supayo kamu dak curiga dengan link itu... pedio isinyo link itu!!
nah kito ByPass bhe :D
misalnyo blog Aak nah ee di pendekken link nyo... jadi bit.ly/AakCyber padahal kan www.AkangCyber.blogspot.com / www.AkangCyber.com
payo kito ByPass nah..
 1. Cari di Google dengan keyword "Url Shortener ByPass" mun idak klik Disini
 2. Paste ken url yang lah di pendekken itu ke dalem form yang sudah di sediaken disitu (biso banyak)
 3. Klik "Bypass Links"
 4. Selesai :D kage teliad hasil nyo di bawah situlah

nah mudahkan.... mun skiro nyo ragu bhe kamutu dengen link yang lah di pendekken
mun idak yosudah.. dak perlu di ByPass nian kali :P
oke mokaseh sudah mamper di blog semerawut ini :D maf kelah mun ado kato" yang dk enak dibaco hehe!

Wassalamualaikum

0 komentar:

Posting Komentar

Akang Cyber © 2013-2016 | ALL RIGHTS RESERVED